Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cele mai dificile limbi

Cele mai dificile limbi

Cele mai dificile limbi

Invatarea unei alte limbi va poate ajuta sa comunicati cu oameni din alta tara si de asemenea va arata bine in CV-ul vostru. Din pacate nu toate limbile sunt usor de invatat, iar unele sunt de-a dreptul foarte dificile. Gradul de dificultate depinde adesea de cat de apropiata este o anumita limba de a voastra. Mai jos va vom enumera cele mai dificile limbi.

Araba

Araba este considerata de multi cea mai grea limba. Alfabetul arab este total diferit de cel latin, si un numar mare de litere pot avea chiar si patru sensuri diferite. Mai mult decat atat, sunetele pe care le veti auzi in araba vor suna foarte ciudat si nefamiliar pentru orice persoana straina.

Cantoneza

Odata cu cresterea Chinei ca si putere economica mondiala, invatarea unui dialect chinezesc a devenit ceva la moda. Cantoneza este un dialect vorbit in regiunile cantoneze ale Chinei si in Hong Kong, si nu este deloc usoara. Alfabetul este mai degraba pictural decat fonetic, si fiecare dintre cele douazeci de mii de caractere, au un inteles diferit. In limba vorbita, fiecare cuvant poat avea pana la opt intelesuri diferite, in functie de tonalitate.

Navajo

Limba Navajo este atat de complicata incat armata americana o folosea ca si cod secret in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Toate regulile gramaticale in limba Navajo sunt opusul celor englezesti. Pentru a intelege cat de grea este aceasta limba, trebuie sa stiti ca japonezii nu au reusit sa sparga codurile secrete scrise in aceasta limba de catre americani, in timpul razboiului.

Islandeza

Desi islandeza nu este cea mai complexa limba din lume, este una dintre cele mai grele. Ordonarea corecta a cuvintelor si scrierea acestora este un lucru extrem de dificil pentru orice vorbitor de alta limba latina. Un alt lucru care face ca islandeza sa fie atat de grea de invatat este faptul ca exista doar 30 de mii de vorbitori in lume care sa va invete.

Poloneza

In multe limbri exista cuvinte cu mai multe sensuri in functie de asezarea lor in propozitie. In poloneza, majoritatea cuvitnelor au pana la sapte sensuri, facand poloneza una dintre cele mai grele limbi. De fapt, poloneza este atat de grea de invatat incat si copiii polonezi nu o stapanesc, cel putin pana la 16 ani.

Germana

Limba germana are multe dialecte diferite si trei genuri gramaticale. Un alt lucru notabil la limba germana este ca unele cuvinte trebuie puse impreuna pentru a forma un singur cuvant. Cel mai lung cuvant in limba germana este “Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän”.

Etichete: , , , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.