Sunteti pe pagina: Home // Retete culinare // Deserturi cu martipan

Deserturi cu martipan

Deserturi cu martipan

Am ales pentru tine retete cu migdale. Incercam in acest fel sa te ispitim sa profiti de aceste fructe cu un mare continut de magneziu (cu rol antistres). Aceste dulciuri au ca ingredient de baza martipanul, o pasta densa facuta din migdale fara pielite, pisate si trecute prin mixer.

Martipan – reteta de baza

Ingrediente:

– 125 g zahar tos
– 125 g migdale macinate fin
– un albus
– cateva picaturi esenta de migdale
– colorant alimentar lichid, facultativ

Mod de preparare: Se pun intr-un vas zaharul si migdalele macinate. Se adauga 2-3 picaturi de esenta de migdale. (Daca vrei sa colorezi martipanul, acum esrte momentul sa adaugi cateva picaturi de colorant alimentar). Pentru a amesteca, se foloseste mixerul. Treptat, se adauga albusul. Se presara zahar pe masa de lucru, apoi se scoate pasta de martipan, din care se modeleaza un rulou gros de 1,5 cm. Ruloul poate fi pastrat invelit in celofan. Din rulou se taie discuri mici care se aseaza pe un platou tapetat cu hartie, se decoreaza cu migdale sau alune si se lasa sa se usuce o noapte intreaga.

Prajitura cu iaurt si martipan

Timp de preparare – 15 minute.
Timp de coacere – 60 minute.

Ingrediente:

– 125 g unt
– 125 g zahar pudra
– 125 g migdale pudra
– 125 g faina
– un plic praf de copt
– 150 g iaurt
– 3 oua mari
– 125 g martipan
– esenta de vanilie
– gel rosu de fructe
– cateva ligurite de lapte
– migdale feliate

Mod de preparare: Freaca untul cu zaharul pana se albeste. Adauga ouale pe rand, amestecand mereu. Adauga migdalele pudra, iaurtul si faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca bine. Daca amestecul pare prea dens, adauga cateva lingurite de lapte. Se adauga martipanul taiat cubulete si se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace o ora. Se unge apoi cu gel de fructe rosii si se decoreaza cu fructe.

Prajitura cu martipan si miere

Timp de preparare – 25 minute.
Timp de coacere – 45 minute.

Ingrediente:

– 200 g unt moale
– 100 g zahar
– un plic zahar vanilat
– 4 oua mici
– 3 linguri lapte
– 200 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 100 g martipan taiat cubulete
– 750 g mere acre
– o lamaie

Mod de preparare: Curata merele, taie-le in opt, apoi toarna suc de lamaie. Freaca untul moale cu zaharul pana cand se obtine o crema spumoasa. Adauga coaja rasa de lamaie, ouale, pe rand, apoi laptele. Incorporeaza faina cernuta cu praful de copt, apoi cubuletele de martipan. Pune aluatul intr-o forma si dispune merele deasupra. Se introduce in cuptor pentru 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se taie in forma dorita si se pudreaza.

Fursecuri cu martipan

Timp de preparare – 30 minute.
Timp de coacere – 45 minute.

Ingrediente:

– 150 g unt
– 80 g zahar
– un plic zahar vanilat
– 100 g martipan
– un galbenus
– 225 g faina
– 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare: Cu mixerul se bate spuma untul cu zaharul si vanilia. Se adauga, treptat, martipanul taiat cubulete, o lingurita de rom, galbenusul, doua linguri de apa si faina cernuta cu praful de copt si se framanta. Se formeaza doua rulouri, se invelesc in celofan si se lasa sa se odihneasca la rece, o ora. Rulourile se taie rondele, din care se modeleaza fursecuri rotunde. Se coc in tava tapetata cu hartie si decorate cu fructe sau coji de portocale confiate.

Etichete: ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.