Sunteti pe pagina: Home // Retete culinare // Sote de curcan cu sos de unt si sofran

Sote de curcan cu sos de unt si sofran

Sote de curcan cu sos de unt si sofran

Ingrediente

– 500 grame de paste fainoase verzi
– sare
– 300 grame de piept de curcan dezosat
– patru linguri de unt
– piper
– un varf de cutit de praf de sofran
– jumatate de lingura de boabe de piper verde murat
– 200 ml smantana
– o lingura de amidon

Preparare

Se fierb pastele aproximativ zece minute in apa cu sare, se scot din apa si se lasa la scurs. Se spala carnea, se usuca si se taie julien. Se prajeste trei-patru minute in unt fierbinte pana prinde culoare aurie, se condimenteaza cu sare si piper si se scoate din grasime.

Praful de sofran, piperul verde si smantana se pun in zeama de carne ramasa. Se dau in clocot, amestecandu-se continuu. Se dizolva amidonul in putina apa si se leaga sosul. Se da o data in clocot. Se adauga carnea si se incalzeste din nou in sos. Se incinge restul de unt si se prajesc putin pastele in el. Se adauga carnea si eventual se decoreaza cu verdeturi proaspete si se serveste.

Etichete:

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.