Sunteti pe pagina: Home // Retete culinare // Trucuri in bucatarie

Trucuri in bucatarie

Trucuri in bucatarie

Friganele din supa-crema

Adauga intr-o supa-crema de legume 2 oua si faina, pana obtii un aluat potrivit de dens, apoi 2 linguri de smantana si putina sare. Intr-o tigaie cu mai mult ulei se prajesc friganele din acest aluat. Acestea pot fi servite ca atare sau in loc de paine.

Sos fara maioneza

Iata cum poti prepara un sos pentru o salata de cruditati daca nu ai maioneza. Freaca bine o sardina in ulei dintr-o conserva pana devine o pasta, pe care apoi o diluezi cu 3-4 lingurite de iaurt. Adauga si putin piper in salata.

Peste aromat

Ca sa dai un gust deosebit de placut preparatului din peste, freaca platoul in care pui mancarea cu cojile de lamaie (daca s-au uscat, lasa-le 2 ore in apa). Pestele poate fi pachie, prajit, fript sau rasol.

Salata de fructe reusita

Daca prepari o salata de fructe (chiar daca fructele sunt din conserve), pune fructele in castron, iar in siropul de zahar, stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Siropul se toarna peste fructe cu 5 minute inainte de a servi salata.

Vinete fara suc negru

Inainte de a frige vinetele taiate rondele sau cubulete, tine-le 3-4 ore in apa sarata. Sucul negru va ramane in apa.

Broccoli cu miros frumos

In timpul fierberii, broccoli degaja un miros neplacut. Pentru a evita acest neajuns, adauga in apa putin zahar si o felie de lamaie.

Conopida fara miros urat

Mirosul raspandit in bucatarie de conopida care fierbe poate fi anihilat daca pui in apa o felie de paine foarte uscata.

Banane necoapte

Daca ai banane verzi, le poti grabi coacerea in felul urmator: infasoara-le in servet umed si pune-le intr-o punga de hartie.

Pastreaza salata de fructe

Daca ti-a ramas salata de fructe proaspete, stropeste-o cu putin coniac sau rom. Astfel fructele isi vor pastra savoarea si aromele.

Clatite moi si pufoase

Separa galbenusul de albus, apoi amesteca galbenusul cu faina si lapte. Albusul se bate spuma si se integreaza in compozitia cu galbenus.

Etichete: ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.