Sunteti pe pagina: Home // Retete culinare // Trucuri verificate in bucatarie

Trucuri verificate in bucatarie

Trucuri verificate in bucatarie

Parfumeaza cu samburi de caise

Pastreaza cativa samburi (5-6) de caise, sfarama-i si adauga miezul in dulceata fiarta pe jumatate, care va avea un parfum subtil de migdale.

Culoarea caiselor

Pentru a pastra culoarea frumoasa a caiselor, opareste-le rapid in apa clocotita, in care adaugi suc de lamaie. Pentru a evita ca sucul caiselor sa pateze aluatul prajiturii in timpul coacerii, se dispun jumatatile de fructe cu scobitura in sus.

Timpii necesari pentru a fierbe…

… in cuptor
– carne de manzat: o ora si 20 de minute,
– carne de vitel (cu capac): o ora si 10 minute,
– gaina: o ora si jumatate – doua ore,
– curca: 3 ore – 3 ore jumatate,
– rata: o ora si 30 de minute,
– gasca: 3 ore jumatate – 4 ore,
– pui: o ora,
– miel: o ora jumatate – 2 ore,
– purcel: 2 ore jumatate – 3 ore,
– carne de porc (cotlete sau pulpa): 2 ore,
– vanat: 2 ore – 2 ore jumatate.

… prajit in tigaie
– snitel de vitel: 8 – 10 minute,
– snitel de porc: 10 – 15 minute,
– snitel de vita: 15 -20 minute,
– muschi de vita: 10 -15 minute,
– muschi de vitel: 8 – 10 minute,
– peste: 10 – 20 minute.

Cum se prajesc migdalele

Pentru a le praji, se pun migdalele intr-un singur strat in tava mare de la aragaz si se lasa in cuptor 6-8 minute sau pana cand sunt parfumate si capata o culoara aramie. Se lasa sa se raceasca, apoi se macina fin sau se sfarama.

Ciocolata pentru decor

Pentru a obtine razatura sau rulouri mici de ciocolata (folosite la ornarea torturilor sau prajiturilor), lasa ciocolata sa se inmoaie cateva ore la temperatura bucatariei sau incalzeste-o 5-10 secunde in cuptorul cu microunde. Apoi ia un aparat de curatat legume, bine ascutit, si rade usor suprafata plata a bucatii de ciocolata inmuiata si vei obtine rulouri mici. Pentru rulouri mari, apasa mai tare aparatul in ciocolata.

Din secretele prajitorilor cu branza

Cum faci ca prajitura cu branza sa nu crape in timpul coacerii? Nu bate prea viguros ingredientele, pentru ca intra prea mult aer, iar preparatul se umfla si crapa la copt. Pentru a verifica daca este coapta, nu folosi cutitul (ramane o crapatura), ci scutura tava; daca prajitura se misca, mai las-o in cuptor.

Cum salvezi o supa prea sarata

Daca o supa sau o friptura este prea sarata, adauga cartofi cruzi taiati. Ii scoti dupa ce fierb, cand vor fi absorbit deja sarea.

Etichete: ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.