Sunteti pe pagina: Home // Relatia de cuplu // 5 motive pentru care faci dragoste, desi n-ai chef

5 motive pentru care faci dragoste, desi n-ai chef

5 motive pentru care faci dragoste, desi n-ai chef

Lipseste dorinta? E sfarsitul cuplului! Ei bine, nu-i chiar asa. Daca suntem realiste, trebuie sa acceptam ca uneori este necesar sa facem dragoste chiar si cand n-avem chef

Toti visam ca relatia de cuplu sa fie mereu pasionala. Or, in viata de toate zilele, dorinta sexuala este atat de fragila incat ar putea sa fie stinsa de cea mai mica adiere. Ce facem atunci? In nici un caz nu disperam, ci adoptam o viziune realista despre cuplu, care implica si acceptul de a face dragoste chiar si atunci cand nu exista dorinta. Iata de ce.

1. Vrei sa fie pace in pat

A face dragoste si cand nu ai chef este un act motivat de teama de nu inrautati relatia de cuplu. Si-atunci cauti sa restabilesti aceasta complicitate nonverbala cu partenerul si sa-ti dovedesti ca nu s-a produs ceva iremediabil intre voi. Sentimentul ca ai fost pe punctul de a-ti pierde partenerul actioneaza ca un stimulent puternic. Aceste impacari nu pun probleme cand sunt ocazionale. Insa, daca ajungi sistematic in “pat” dupa o cearta si nu discutati despre ceea ce va nemultumeste, exista riscul rabufnirii unui conflict uneori imposibil de rezolvat. Ideal ar fi ca inainte, de impacarea in pat, sa gasesti momentul potrivit si sa-i spui ce nu-ti place la el, dar fara sa-i ranesti amorul propriu.

2. Ca sa ii faci pe plac

Sa-i faci uneori pe plac partenerului nu are nimic rau in sine. Dar daca “a-i face pe plac” este un raspuns sexual obisnuit, el devine un sacrificiu dureros, pentru ca nu simti dorinta. Atentie, “a face placere” este pozitiv cand acest act este insotit de afectiune, altfel partenerul se va simti ca un cersetor caruia ii arunci cateva firmituri de la masa ta.

3. Pentru ca te simti vinovata

Ai fost infidela si vrei sa minimalizezi importanta a ceea ce s-a intamplat reluand cursul “normal” al relatiei cu partenerului. Aceasta dorinta, hranita de constiinta incarcata de comiterea unui fapt interzis, constituie “ardeiul iute” al multor relatii sexuale. Lucru care face sa resimti placerea cand faci dragoste cu partenerul. Insa, daca actul sexual nu este decat o reparatie narcisista motivata de simtul datoriei, problema dorintei in cuplu se va pune, mai devreme sau mai tarziu, cu o acuitate dureroasa.

4. Ca sa-l tii langa tine

“Am, n-am chef, trebuie sa fac dragoste cu el cat mai mult”. Aceasta intentie dezvaluie teama multor femei de a nu-si pierde barbatul iubit. Calitatea unei relatii sexuale nu se masoara in cantitate. Facand sex de doua ori pe zi nu inseamna o garantie pentru satisfactia sexuala. Subconstientul partenerului va capta mesajele de nesiguranta si teama din comportamentul tau, mesaje ce ucid amorul. Or, se stie, cel mai puternic afrodisiac este dorinta… libera, capricioasa, volatila, ceea ce o face pe cat de fragila, pe atat de pretioasa. Oferindu-te ca sa-l pastrezi langa tine, ii dai lui o importanta excesiva si te devalorizezi pe tine.

5. Ca sa te destinzi

Se tot spune ca o relatie sexuala trebuie sa se supuna intotdeauna unor motivatii nobile. Or, asta inseamna ca uitam ca suntem si noi mamifere, cu simturi, cu hormoni… A face dragoste este un mod de a te eliberat de un prea-plin de stres si de a gusta pacea trupului si spiritului timp de cateva minute sau ore. Simtind placere, corpul elibereaza endorfine, hormoni euforizanti care ne fac sa vedem viata sub o lumina mai buna. Orgasmul este insotit de o profunda senzatie de usurare. Este o mare problema cand unul din parteneri simte ca celalalt se serveste de corpul lui doar pentru a se elibera de stres. De aceea, preludiul, cu tot ceea ce inseamna el, este un mod de a-si face bine reciproc, fara a se servi de partener ca de un obiect.

Etichete: ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.