Sunteti pe pagina: Home // Sanatate // Ce sunt si cum ne tratam impotriva streptococilor?

Ce sunt si cum ne tratam impotriva streptococilor?

Ce sunt si cum ne tratam impotriva streptococilor?

Streptococul este un microb puternic. Familia lui este constituita din mai multi frati “gemeni”, care nu sunt identici si care sunt denumiti prin litere – A, B, C, etc. Cel mai puternic este streptococul beta hemolitic. Cum spuneam, toti fratii acestuia sunt puternici, pot sa dea infectii repetate in gat, pe piele, la rinichi, etc.

Ataca, de preferinta, intre 6 si 8 ani

Este posibil ca pacientul sa fie sanatos, dar sa fie purtator al microbului. Ceea ce inseamna ca il are in organism, il poate transmite celor din jur si poate sa faca el insusi o boala (infectie) acuta, intr-un moment de scadere a imunitatii: stres, oboseala, etc. Atentie – copiii intre 6 si 8 ani se gasesc intr-un “gol imunitar”, de aceea este necesar sa le sustinem imunitatea, mai ales ca avem la indemana, in natura, o multime de produse care ajuta.

Antibioticele care le vin de hac

Aceasta clasa de microbi raspunde la antibioticul din clasa penicilinelor. In cazul fetitei tale, se recomanda, intr-adevar, penicilina injectabila, eritromicina, ospen. Tratamentul poate sa dureze 10 zile, pana la 6 luni sau 1 an. Initial, se face tratament cu antibiotice oral (tablete, sirop), cu o singura rezerva – pacientul sa nu aibe boala acuta (angina, amigdalita). Dupa 10 zile de la incetarea acestei prime etape, se repeta analizele.

Daca streptococul reapare, se trece, de obicei, la tratament injectabil cu moldamin (retarpen) – o penicilina de depozit care se elimina in organism timp de 7 zile, in asa fel incat tratamentul se poate face saptamanal, inmp de 1-3 luni. Este bine ca, atunci cand se repeta analizele, streptococul sa nu mai apara in zonele unde a fost detectat initial.

Etichete:

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.