Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cum sa stam corect la birou?

Cum sa stam corect la birou?

Cum sa stam corect la birou?

In cazul persoanelor care isi petrec o mare parte a timpului la birou, fie ca este o consecinta a serviciului sau o scolii, este foarte important ca acestia sa adopte pozitia corecta spatelui, care in viitor ne va scapa de diferite dureri, fie ca sunt de spate, de gat sau de umeri.

Adoptarea posturii corespunzatoare aduce numai beneficii, printre care se numara si frecventa durerilor de spate in scadre sau numarul migrenelor, insa ajuta si la o respiratie mai buna, iar capacitatile mintale se pot imbunatati in mod semificativ.

Pentru ca pozitia corpului sa fie corecta, atunci ca trebui sa barbia sa fie pozitionata in asa fel incat sa se evite tensionarea coloanei vertebrale, iar cea mai buna varianta prin care se poate verifica daca barbia este asezata corespunzator este lipirea spatelui si a capului de un perete, iar pozitia barbiei trebuie memorate pentru a o pune in aplicare.

Este important ca partea de jos a spatelui sa se atinga cu partea de jos a spatarului, iar in multe cazuri se folosesc perne pentru ca pozitia sa fie cat mai confortabila. Dupa care trebuie sa se relaxeze umerii, iar daca acestia sunt ridicati putin, atunci este posibil ca scaunul sa nu aiba inaltimea corespunzatoare pentru biroul respective.

Genunchii trebuie situati la o inatime mai redusa decat cea a soldurilor, in timp ce talpile picioarelor trebuie lipite pe podea, iar pozitia picior peste picior trebuie evitata, deoarece ingreuneaza circulatia sangelui. Un alt sfat este ca zona ce porneste de la solduri si se termina in zona capului sa alcatuiasca o linie dreapta.

Etichete: ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.