Sunteti pe pagina: Home // Teste // Esti cu adevarat maniaco-posesiva?

Esti cu adevarat maniaco-posesiva?

Esti cu adevarat maniaco-posesiva?

Iata o serie de afirmatii asupra comportamentelor tipice ale geloasei tipice. Citeste-le cu calm si fii cat poti tu de sincera. Daca te recunosti in cel putin trei situatii (trei raspunsuri “da”), trebuie neaparat sa iei masuri.

1. Pretinzi sa-I cunosti programul in cele mai mici amanunte si obisnuiesti sa-l descosi pentru a vedea daca-ti spune adevarul. Cel putin o data l-ai spionat atunci cand a zis ca iese cu prietenii la o bere convinsa fiind ca-l surprinzi in compania altei femei.

DA sau NU?

2. De cum ti se iveste ocazia, ii citesti mesajele din telefon, pe ascuns, ii controlezi mail-ul si agenda, si, de ce nu, si portofelul. Totul pentru a gasi indicia ale unei posibile tradari. Mai mult decat atat, ti se intampla sa intalnesti prieteni sau rude pe care sa nu te poti abtine sa nu le descosi pentru a reconstitui minut cu minut anumite zile in care tu nu ai fost alaturi de el.

DA sau NU?

4. Faci adevarate scenario chiar si cand e vorba de lucruri minore. Adica, spre exemplu, daca nu-ti raspunde imediat la un sms, ti-l si imaginezi inchis in baie cu cea mai draguta colega de serviciu. Iar daca intarzie un sfert de ora acasa, esti convinsa ca si-a petrecut acel timp in compania unei domnisoare pe care a cunoscut-o cine stie unde…

DA sau NU?

5. L-ai supus unui adevarat interogatoriu asupra fostelor sale si inca nu esti multumita. Ai insistat si asupra detaliilor celor mai intime si continui sa cauti urme ale legaturilor trecute, cum ar fi scrisori, biletele, cadouri, poze. Ti-ai dori sa poti sterge definitiv acei ani din viata si, mai ales, din mintea lui.

DA sau NU?

6. Orice s-ar intampla rau esti convinsa ca e din cauza lui. Daca relatia voastra traverseaza un moment de criza este din cauza ca el e distrat. Daca ramai fara benzina, gandesti ca problema ar fi putut fi evitata daca el ar fi facut plinul la timp.

DA sau NU?

INTARESTE-TI INCREDEREA IN TINE

Daca te simti sigura pe tine doar atunci cand el este total concentrate asupra ta, inseamna c ail folosesti ca pe o oglinda si fiecare moment al lui in care ai impresia ca nu te baga destul de mult in seama, iti provoaca o deziluzie. Sfatul nostrum? Trebuie sa inveti sa-ti vezi laturile positive si prin intermediul propriilor tai ochi.

LUCREAZA LA IMAGINEA TA

Doar as ate vei putea elibera de teama de a-l pierde. Esti “autorizata” sa iei in considerare toate acele laturi ale tale care-ti plac si pe care le consideri deosebite. Totul e sa stii cum sa le pui in valoare!

INCETEAZA SA INTRI IN LEGATURA CU TOT CE TE FACE SA SUFERI

Daca exista locuri si situatii pe care le asociezi cu gelozia, evita-le! Elibereaza-te de tot ce iti aminteste de momentele neplacute. Este intutil sa te inchizi in spatele unui lacat atat de greu.

NU TINE IN TINE DUREREA

Sa vorbesti de propriile anxietati si temeri, evident, nu este usor. Unde mai pui ca la mijloc se afla si orgoliul tau…Spune-i partenerului tau ce te deranjeaza: cu siguranta va veni in intampinarea nelinistilor tale.

Etichete: , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.