Sunteti pe pagina: Home // Sanatate // Idei preconcepute despre sanatate

Idei preconcepute despre sanatate

Idei preconcepute despre sanatate

Miturile si prejudecatile despre sanatate nu isi mai au rostul de acum incolo. Ca sa nu pici in plasa si sa transformi o mica problema intr-o adevarata drama, te invitam sa citesti cateva idei preconcepute despre sanatate.

Hipertensiunea este boala oamenilor nervosi

Nici gand! Persoanele colerice nu sufera de hipertensiune mai mult decat cele de tip flegmatic. Nervozitatea si stresul pot provoca o crestere momentana a tensiunii arteriale, dar in general, acestea nu sunt suficiente pentru a provoca o hipertensiune permanenta. In schimb obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool joaca un rol important in aparitia hipertensiunii.

Dopurile de ceara denota o lipsa de igiena

Dimpotriva, ele sunt adeseori urmarea unei toalete exagerate. Urechile noastre evacueaza cerumenul prin mici peri. Betisorul igienic introdus prea adanc in ureche, impinge si taseaza ceara in fundul conductului auditiv, intr-o zona care nu este prevazuta cu perisori si de unde nu mai poate fi eliminata natural. Exista, deasemenea persoane care secreta mai mult cerumen, iar evacuarea acestuia se face mult mai greu.

Tratamentul hormonal al menopauzei ingrasa

La menopauza, sase femei din zece iau in greutate cateva kilograme. Tratamentul hormonal substitutiv bine adaptat permite limitarea acestui “spor” si tinerea sub control a greutatii. Doar o dozare prea puternica a acestuia duce la ingrasare. De aceea este absolut necesar sa consulti in permanenta medicul, pentru a gasi impreuna varianta ideala de tratament, in functie de modul in care se adapteaza corpul tau la perioada de menopauza.

Migrena este deseori datorata unor probleme la vezica biliara

S-a crezut multa vreme ca migrenele apar din cauza sifunctiilor vezicii biliare, si asta pentru ca multe crize erau insotite de greturi si varsaturi. Pana prin anii 70, medicii chiar faceaun un tubaj pentru a realiza drenarea cailor hepato-veziculare. Din nefericire, fara succes. Pe de alta parte, mii de persoane cre si-au operat vezica biliara au continuat sa aibe migrene. Concluzia? Nu exista nici un raport intre cele doua afectiuni.

Tratamentul naturist nu e niciodata periculos

Gresit! Numai pentru faptul ca sunt naturale, nu inseamna ca plantele sunt neaparat inofensive! Ele sunt veritabile medicamente, asa ca si unele dintre cele mai banale pot provoca reactii secundare: ameteli, greutri sau dureri de cap. Exista, asadar si contraindicatii. De aceea este de dorit sa ai si avizul medicului atunci cand incepi un tratament pe baza de plante.

Carnea rosie fortifica mai mult decat cea alba

Nici vorba! Rosie (vita, porc, vanat) sau alba (pasare sau peste), carnea contine proteine cu valori nutritive apropiate si, contrar a ceea ce se crede, sucul carnii nu iti confera mai multa forta. El contine, in schimb, mai multa grasime.

Nu trebuie sa inlaturi niciodata o alunita

Inlaturarea alunitelor nu reprezinta un pericol. Adevarat, insa, medicul dermatolog este cel care trebuie sa decida daca respectiva alunita ramane pe loc sau poate fi extirpata. O alunita care se modifica, isi mareste volumul sau isi schimba culoarea trebuie scoasa, pentru ca poate fi semnul unei tumori canceroase ale pielii.

Etichete: , , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.