Sunteti pe pagina: Home // Relatia de cuplu // Infidelitatea

Infidelitatea

Infidelitatea

Da, infidelitatea a existat dintotdeauna. Ce e nou astazi? Nou este ca se vorbeste oarecum deschis despre acest subiect

Opinia psihologului

In general, femeile care au o aventura extraconjugala sunt destul de fragile psihic, deoarece ele se implica mai mult decat barbatii. Infidelitatea le face sa-si puna intrebari despre sensul fericirii, despre casnicie, despre viata lor de cuplu. De obicei, dupa o aventura extraconjugala, o femeie se simte vinovata fata de familie, copii si ii este groaza de “ce va zice lumea” daca s-ar afla, stiind ca infidelitatea e considerata mai socanta la femei.

Libertate, egalitate… la infidelitate?

Societatea a evoluat: preceptele morale si religioase nu mai sunt strict respectate, ca pe vremea strabunicii, folozofia fericirii individului este la mare cinste (de unde si cautarea placerii imediate), femeile au acees la contraceptie si la autonomie financiara. Toate acestea au eliberat cuplurile din corsetul prejudecatilor stravechi. Pe planul infidelitatii conjugale, barbatii se situeaza in continuare pe primul loc, insa, trebuie sa o spunem, a crescut si ponderea femeilor care isi inseala partenerii. Ce le face pe acestea sa alerge in bratele unui strain? Sunt vinovate sau nu?

Cele 6 etape ale aventurii extraconjugale

1. Chemarea aventurii

Promisiunile de “a fi credinciosi pana la moarte” sunt, la inceput, sincere pentru multe cupluri. Traim intr-o societate permisiva, iar raporturile sexuale sunt considerate aspecte naturale ale dezvoltarii.

2. Ocazia

Unii inseala, altii nu. E vorba de constiinta sau de ocazii favorabile? Se pare ca in fata ocaziei de a trai o aventura foarte putini rezista.

3. Momente periculoase

O relatie extraconjugala apare in momentele de criza ale cuplului (cauzate de probleme financiare, rutina, etc.). O femeie poate fi incantata de personalitatea de a vorbi cu cineva si despre altceva decat copii, bucatarie sau emisiuni tv.

4. Consecintele

Chiar si cel mai prudent infidel, care reuseste sa pastreze secreta aventura sa, nu poate pretinde ca familia nu are de suferit. Unele femei, cand au un amant, refuza sa mai aiba relatii sexuale cu sotul, altele, dimpotriva, devin mai activa in patul conjugal. Orice schimbare in viata de cuplu poate trezi suspiciuni si poate duce la descoperirea faptei vinovate.

5. Sfarsitul aventurii

Unele aventuri se termina pentru ca ridica prea multe probleme organizatorice, altele din cauza complicatiilor emotionale si financiare sau pentru ca amantul(a) nu vrea sa-si paraseasca familia, etc.

6. Impacarea

O poveste de dragoste in afara casniciei zdruncina puternic relatia. Casnicia mai are sanse de a fi salvata atunci cand cel(a) inselat(a) se simte iubit(a) si cand au interese comune. O aventura extraconjugala te poate face sa traiesti clipe frumoase, dar pretul este enorm.

Etichete: , , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.