Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Metode pentru a consuma mai putin combustibil

Metode pentru a consuma mai putin combustibil

Metode pentru a consuma mai putin combustibil

Preturile pentru motorina si benzina tind sa creasca in aceasta perioada, de aceea este bine ca soferii sa stie cateva trucuri pentru a consuma mai putin combustibil si pentru a fi mai economi.

Masina

Masina reprezinta un aspect foarte important. Pentru oras este recomandat sa folositi o masina mica, cu un motor mic, ce are si un consum mic. De asemenea mai exista si alternative hibride care consuma foarte putin, si astfel ajutati si mediul in care traiti prin mai putina poluare.

Revizia de tip ITP

Aceasta verificare a masinii are ca rezultat mentinerea ei in limitele optime de functionare, altfel consumul de carburant va creste in lipsa acestor verificari. De asemenea evitati sa cumparati alt ulei decat cel recomandat de producator. Dar daca totusi nu va simtiti dispusi sa cheltuiti prea multi bani pentru un ulei original, este mai bine sa alegeti totusi un produs de calitate cu o vascozitate mare.

Cum conduceti pentru un consum redus

Pentru un consum redus este recomandat sa conduceti intr-un ritm constant. Accelerarea excesiva si franarea brusca vor duce la un consum ridicat de carburant. De asemenea evitati condusul sportive si plecarile bruste de pe loc, iar limitele de viteza nu sunt doar ca sa existe. Odata respectate veti observa ca veti obtine consumuri foarte bune. Schimbati treptele de viteza cat mai repede, undeva intre 1750 si 2500, si este recomandat sa conduceti in treptele superioare de viteza.

Alte recomandari pentru un consum redus

Nu incarcati masina inutil, caci odata marita greutatea transportata si motorul va munci mai mult pentru a oferi randament, deci un consum de carburant mai ridicat. Nu folositi aerul conditionat decat atunci cand este cu adevarat nevoie si evitati pneurile care nu sunt bine umflate(acestea vor intampina rezistenta la mers si vor mari consumul de carburant).

Etichete: , , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.