Sunteti pe pagina: Home // Casa si Gradina // O baie pe trend

O baie pe trend

O baie pe trend

Iti doresti sa schimbi ceva la baia ta? Si pentru asta exista tendinte: culori si materiale care sunt (sau nu mai sunt) la moda. Nu trebuie s-o redecorezi complet. Cateva mici modificari pot face minuni. Inspira-te din cele 5 trenduri “furate” de la decoratorii de top.

Verde si portocaliu

Nu numai pe podiumurile de moda exista culori-vedeta ale sezonului, ci si in decoratiunile interioare. Anul asta, nuantele folosite cel mai des in decorarea bailor sunt verdele crud si portocaliul. Nu e nevoie sa schimbi totul: poti crea accente in culorile la moda din accesorii (setul pentru spalat pe dinti, rafturi, savoniera, prosoape etc.)

Formele rotunjite

Liniile curbe si formele ovale sau rotunde sunt mai usor de armonizat decat colturile si muschile ascutite. In baile moderne, ele tind sa inlocuiasca clasicele dreptunghiuri.

Lumina

Spoturi care lumineaza jetul de apa, altele care se reflecta in oglinda… Lumina din baie nu mai provine dintr-o singura sursa, amplasata in tavan sau pe perete.

Lemnul

Natur sau baituit in diferite nuante, lemnul creeaza o atmosfera calda si intima in baie. Tratat cu lacuri si substante speciale, are si capacitatea de a rezista la umezeala fara sa se deterioreze in timp.

Extraconfort

O baie nu trebuie sa mai contina doar cada, chiuveta si WC-ul. Un scaun comod, un cos decorativ cu prosoape, un tablou, lumanari pe marginea cazii sau ghivecele cu flori transforma baia intr-o incapere placuta, potrivita pentru relaxare.
Ce mare e baia mea mica!

Prea mica, prea ingusta, prea stramta… De cele mai multe ori, baia de la bloc are dimensiuni meschine. Iata cateva trucuri care o vor face sa para mai mare:

  • Trucul cu oglinda. O oglinda mare fixata pe perete (eventual vizavi de cea mica, de deasupra chiuvetei sau in fata ferestrei) va face baia sa para mai spatioasa.
  • Trucul cu faianta. Pune faianta de culoare deschisa pe pereti, dar nu pana in tavan, ci astfel incat sa ajunga putin deasupra capului tau. Marcheaza linia unde se termina faianta cu o dunga colorata sau o bagheta din lemn. Partea de deasupra si tavanul se zugravesc in alb. Vei vedea ca baia pare mai inalta.
  • Trucul cu lumina. Confectioneaza un tavan fals din sticla si lumineaza-l cu spoturi. Inalta optic baia.
  • Trucul mini. Opteaza pentru o chiuveta “mini” – poti gasi chiar si cu dimensiunea de 40 cm – si pentru un calorifer ultra-plat. Vei salva centimetri pretiosi.

Etichete: , ,

Copyright © 2009 Blogpe. All rights reserved.